I gang med testing ved Mongstad

Publisert 25. november 2014

Shell Cansolv starter opp testingen av sin avanserte CO2-fangst prosess ved Teknologisenter Mongstad (TCM).,Karbonfangst og lagring (CCS) er en svært viktig del av løsningen for å begrense CO2-utslippene og bekjempe klimaendringene.

Testingen vil foregå på TCMs aminanlegg, for å verifisere Shell Cansolvs prosesser og utslippskontroll ved bruk av eksosgass fra kraftvarmeverket (CHP) på Mongstad. Testfasen vil forsterke CANSOLV karbonfangstteknologi, og validere modenheten for anvendelse i industriell skala.

– Shell Cansolv opprettholder et sterk forsknings- og utviklingsprogram, ved å kontinuerlig forbedre både prosesser og absorbenter, slik at vi kan levere den mest avanserte CO2-fangst løsningen, sier Tim Bertels, Shell Globals leder for CCS.

– Denne testkampanjen på TCM vil verifisere vår banebrytende teknologi og sikre dens effektivitet for fremtidige anvendelser. TCM har allerede vist seg å være et utmerket testanlegg for ulike selskaper og teknologier, og vi er glade for også å kunne nyttiggjøre oss TCM for å fremme Shell Cansolvs nyeste teknologi.

– TCM har spilt en viktig rolle i utviklingen av CCS-teknologi siden 2012, og hjelper bedrifter som Aker og Alstom, til å teste og redusere kostnader og risiko ved oppskalering til fullskala karbonfangst. Shell er en sentral aktør i en rekke CCS-prosjekter rundt om i verden, og vi er glade for å spille vår rolle i deres teknologiutvikling, sier administrerende direktør ved CO2 Technology Centre Mongstad Erik Harding Hansen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger