Publisert 4. februar 2000

I går startet forhandlingene på Landbaseavtalen, mellom Industri Energi og Oljeindustriens Landsforening (OLF). – Det vil bli krevende å finne en løsning, sier OLFs forhandlingsleder Jan Hodneland. (Foto: Arkivfoto)

– Aktiviteten i bransjen er bra nå, det har vært bra og det kommer til å bli bra, sa Frode Alfheim, forhandlingsleder for Industri Energi, under oppstartsmøte med Oljeindustriens landsforening (OLF).

Det kreves et generelt tillegg, og økning i minstelønnssatsene. Lønnsutviklingen siste år for denne bransjen var på 3,2 prosent, noe som har medført en nedgang av reallønnen for de ansatte med 1,2 prosent i forhold til 2010.

– Vi får sterke signaler om at vi skal ha vår del av verdiskapningen, oppfatningen er at man sakker akterut i denne bransjen, sier Alfheim.

Lønnsdannelsen i denne bransjen skjer i størst grad i lokale forhandlinger. Det kreves blant annet endringer knyttet til skiftbestemmelser, overtid, matpenger og permisjon i forbindelse med fødsel.

Det kreves tilsvarende endringer som Industri Energi så har fått til for lærlinger på de tariffavtaler som til nå er ferdigforhandlet. At lærlinger vil få læretiden godkjent som lønns og bedriftsansiennitet ved ansettelse i bedriften.

– Jeg konstaterer at Industri Energi legger frem mange og kostnadsøkende krav. Det vil bli krevende å finne en løsning, sier Jan Hodneland, som er OLFs forhandlingsleder.

Det er satt av to dager til forhandlingene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger