I havn med pionerprosjekt

Publisert 25. november 2014

Vissim har fått i havn sitt pionerprosjekt med å integrere «Maersk Giants» fjernovervåking gjennom sin partner Royal Dirkzwagers kontrollrom i Nederland.,Forprosjektet med å overvåke «Maersk Giant,» som nylig ble operert av Det norske, er den første i sitt slag: Å gi 24/7 fjernovervåking av en boreoperasjon på norsk kontinentalsokkel (NCS) fra Dirkzwagers Marine Control Room i Nederland.

– Infrastrukturen vi har med Dirkzwager tilbyr riggeiere og operatører et kostnadseffektivt alternativ til eksisterende ressursovervåkning på norsk sokkel, samtidig som man opprettholder full overensstemmelse med norske lover og regler, sier Per Arne Henæs, administrerende direktør i Vissim AS.

– Mens «Maersk Giant» er den første, ser vi frem til å utvide dette tilbudet til flere eiere og operatører i 2015 og utover, sier Henæs.

Kontrollrommet var et resultat av støtte og investeringer av både Det norske og Premier Oil. Den ble initiert av kravet om trafikkforvaltningstjenester for Det norskes boreoperasjon på Heimdalshø , og Premier Oils operasjoner ved Myrhauk , to steder i den sørlige norske sokkelen som var utenfor dekning av tidligere etablerte overvåkingstjenester.

Prosjektet ble initiert gjennom det nyetablerte rammeavtale mellom Vissim og Ross Offshore Well Management Services, som tillater operatørene å plugge seg inn i Dirkzwagers kontrollrom for både kortsiktige og langsiktige prosjekter.

– Ross Offshore er glade for å ha denne løsningen i sin portefølje, som gjør det mulig for oss å gi operatørene fleksibilitet og innflytelse på hvordan ressursbeskyttelsen blir utført, sier Jarle Vespestad, VP Ross Marine & Logistics.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger