Publisert 4. februar 2000

Solstad Shippings ankerhåndteringsfartøy «Nor Sun» tar snart turen til Brasil hvor den skal være i tre år. Det betyr enda større andel på sambasokkelen.

Tidligere i år ble det også klart at de to forsyningsskipene «Normand Vibran» og Normand Trym skal jobbe med Brasils statlige oljeselskap Petrobras. Fra før har det norske selskapet fem skip, tre ankehåndteringsfartøy og to konstruksjonsskip på den brasilianske sokkelen, det skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi har også håp om å bli tildelt flere kontrakter i nær fremtid, ettersom vi har levert inn tilbud på flere nye forespørsler, sier viseadministrerende direktør i Solstad Shipping, Sven Stakkestad til Aftenbladet.

Ekspansivt
Skipet som denne uken fikk kontrakten i Brasil, «AHTS Nor Sun» eies av NOR Offshore som Solstad Shipping eier halvparten av. Skipet skal starte arbeidet i Brasil i juni 2010, og skal holde på i tre år.

Det brasilianske markedet ekspanderer stadig, og behovet for rigger, skip og teknologi er økende. Når Solstads to forsyningsskip vender snuten mot sør er det med norsk mannskap, men Brasil krav om lokalt innhold gjør at to tredjedeler av mannskapet skal byttes ut med brasilianske arbeidere.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger