Publisert 4. februar 2000

Stavangerbaserte Xaits våpen i kampen mot tidkrevende dokumentkaos har blitt en suksess. Deres XaitPorter-løsning ble brukt til å skrive rundt 80% av alle søknadene til TFO2007.,

STORMER FREM: XaitPorter ble brukt til 80% av
søknadene i TFO2007. F.v: Arnt Jørund Andreassen,
Leif Måsvær, Kris Sæther (foto: MAGNUS BIRKENES)

XaitPorter?
Stavangerfirmaet Xait har utviklet det nettleserbaserte
skriveprogrammet XaitPorter. Det ble først utviklet på
bestilling av BP i 2000, men ble senere kommersielt
tilgjengeliggjort.
Et tiltalende, lettfattelig brukergrensesnitt
gjør samskriving av dokumenter sømløst, selvkorrigerende
og tidssparende. Ingen filer sendes fra person til person,
og hver bruker får kun tilgang til relevante deler av større
dokumenter. Lagt over velprøvde maler for f. eks lisens-
søknader og anbudspapirer, fører programmet til perfekte
dokumenter på rekordtid, noe som de senere år har gitt
spesielt mindre selskaper et stort løft mht konkurranse-
dyktighet i forhold til mer rutinerte aktører i markedet.

Les mer i Oilinfos tidligere artikkel her .

Gjennomføringen av TFO2007 resulterte i rekordmange søknader for deltagelse på norsk sokkel, og aldri før har det vært sendt inn så mange søknader fra så mange nye, mindre aktører. Ingen trenger effektive løsninger sårere enn dem, og XaitPorter bidrar med sitt for å gjøre konkurransen med sokkelkjempene jevnere.

– De minste må jobbe smartest av alle. Har man ikke et stort apparat å støtte seg på, er det en forutsetning å jobbe spisst og målrettet. XaitPorter dreper den tidstyven unøyaktig, upålitelig dokumentkontroll er, sier Xaits forretningsutvikler Leif Måsvær til Oilinfo Weekend.

Begrunnet selvskryt
Blandingen av godt rykte, gode resultater og lettfattelige løsninger har ført til en eksplosiv utvidelse av XaitPorters bruksområder og kundeporteføljer.

– Denne gangen ble 42 av 52 TFO-søknader til ved bruk av XaitPorter. Ved neste TFO er målet å oppnå minst samme bruksgrad. Når 20. lisensrunde kommer, håper vi å være oppe i 95%. Nå brukes vårt program til rundt havparten av alle PUD-innsendelser. Målet er 100%. For ikke å snakke om tendering-markedet. Der er vekstpotensialet enormt, forteller salgssjef Kris Sæther.

– Det høres kanskje ut som mye selvskryt, men flere og flere ser verdien i å eliminere risken for rot i prosesser som skal legge grunnlaget for business i fremtiden. Mange har kontroll på risikostyring på alle eksterne faktorer, men det interne er ofte oversett, legger daglig leder Arnt Jørund Andreassen til.

Det er på det siste punktet XaitPorter kommer inn. Interne prosesser skapes gjennom styringsdokumenter. Feilfrihet på det området er vesentlig for et selskaps planmessige vekst.

En sjanse til å fokusere
– Ved å benytte vår løsning, kan selskapene konsentrere seg om det viktigste: Analyser, geologi, beregninger og fakta. Det nytter ikke knote rundt med bare eksempelvis Word når flere skal jobbe sammen om samme dokument. Microsoft Word er et bra program, men det er designet for én person. Toppen to, for samkjøring av dokumenter. Er man tre eller flere, mister man fort kontrollen, sier Leif Måsvær.

Ryktet har bredt seg fort, og under årets Intelligent Energy-konferanse i Amsterdam, var responsen overveldende:
– Selskaper kommer til oss med en lang rekke spørsmål klare, printet på et ark, fordi de vet at vi skal stå på stand. Det betyr at vi begynner å få et godt rykte, smiler Arnt Jørund Andreassen.

Fjerde omgang, med bonus
XaitPorter har vært i konstant utvikling siden det kom på markedet i 2001, og dagens versjon 4.6 er ikke bare tuftet på et tiltalende brukergrensesnitt og forbedrede verktøy, men også på utviklernes egne erfaringer. Sandnesbedriften har hatt få utskiftninger i staben siden årtusenskiftet, og selskaper som tar i bruk løsningen, får også personlig erfaring med på kjøpet:

– Spesielt for de små oljeselskapene er det viktig at de får tilgang på folk som har vært gjennom det før. Vi har vært med på å snekre sammen en lang rekke søknader og løsninger. Dermed kan vi bidra til at deres søknader både oppfyller alle kriterier og ser bra ut, forklarer Salgssjef Kris Sæther til Oilinfo Weekend.

– Først kommenterer de gjerne hvor fint programmet ser ut. Deretter uttrykker de sin glede over hvor bra det fungerer, sier Andreassen. Begge deler hjelper på konkurranseevnen.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend. Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger