Publisert 14. juni 2006

En asylsøker med ukjent identitet som hadde fått avslag på sin asylsøknad, klarte i 2004 å bli sikkerhetsklarert og få ID-kort til Stortinget.

NTB

Mannen hadde skaffet seg jobb i et firma som driver med oppussing på Stortinget, melder TV 2. Med Stortingets adgangskort kan man fritt bevege seg blant de folkevalgte.

Forholdet ble oppdaget i november i fjor, da mannen ble stoppet i en rutinekontroll på bussterminalen i Oslo. Mannen var da i besittelse av ti narkotiske tabletter, et amerikansk sertifikat og et adgangskort til Stortinget. Han var avbildet både på sertifikatet og adgangskortet, men brukte to forskjellige navn.

Da han troppet opp hos politiet for å få papirene sine tilbake, viste det seg at mannen hadde kommet til Norge i 2003 uten pass eller andre ID-papirer. Han søkte asyl som afghansk statsborger, men fikk avslag og oppholdt seg ulovlig i landet.

Nå er mannen forsvunnet, men politiet har funnet ut at han har blitt uttransportert fra USA av ukjente grunner. Politiet har bedt Interpol om hjelp til å finne identiteten til mannen som jobbet på Stortinget i 2004.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger