Publisert 7. november 2006

Verden bør bygge ut mer atomkraft, for på den måten å redusere utslippene av karbondioksid (CO2), mener Det internasjonale energibyrået (IEA). Det er første gang byrået går så aktivt inn for kjernekraft.

NTB

Behovet for sikker tilgang til energi sammen med dyrere fossile energikilder som olje og kull, styrker argumentet for atomkraftutbygging. Strøm fra atomkraftverk er billigere enn strømmen fra gasskraftverk, framholdt IEA i en langsiktig energiprognose tirsdag.

– Slik framtiden ser ut på energiområdet, er vi dømt til å tape kampen for tilstrekkelig kraftproduksjon, sa IEA-direktør Claude Mandil da han presenterte prognosen.

– Økonomisk sett går utviklingen i atomkraftens favør, mente han.

Energibyrået spår at utslippene av drivhusgasser på verdensplan vil stige med 52 prosent de neste 25 årene. Samtidig vil vel 70 prosent i økningen i energiforbruk komme fra land med raskt voksende økonomier, som India og Kina.

Verdens forbruk av olje ventes å komme opp i 116 millioner fat per dag i 2030, mot 84 millioner fat per dag i fjor, og oljeprisen kan komme opp i over 130 dollar per fat. Kina ventes å passere USA og stå for verdens største utslipp av CO2 en gang før 2010, ifølge prognosene fra IEA.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger