Publisert 4. februar 2000

Ifølge en rapport fra ARC Advisory Group er IFS verdens største leverandør av vedlikeholdsløsninger (EAM) til olje- og gassindustrien.

I følge rapporten «Enterprise Asset Management and Field Service Management, Five Year Market Analysis and Technology Forecast through 2015» tar IFS førsteplassen, målt i markedsandeler, innen den globale olje- og gassindustrien.

IFS Applications vedlikeholdsløsning brukes av EPCI-kontraktører og serviceselskaper innen olje- og gassindustrien globalt.

– I den anleggsintensive olje- og gassindustrien er det vanlig med prosjektdrevne forbedringsinitiativ med korte tidsrammer for å minimere driftsstopp. Anleggene endres ofte i samband med oppgraderinger, moderniseringer, vedlikehold og andre prosjekt som skal forlenge anleggenes livstid eller produktivitet. Prosjektstyring og oversikt i nåtid har blitt helt avgjørende funksjoner i dagens EAM-løsninger, sier forskningssjef Ralph Rio i ARC Advisory Group.

– Prosjektstyring og anleggshåndtering er sentrale funksjoner for våre kunder i olje- og gassindustrien. Til dette kreves en integrert løsning som kan håndtere vedlikehold samt alle faser av anleggets livssyklus. IFS sin løsning er unik, da den støtter anleggets totale livssyklus, fra planlegging, design, konstruksjon, drift og vedlikehold til oppgradering, avvikling og erstatning. I industrien vet man hvilke problemer som oppstår når anleggsdata ikke organiseres og håndteres på rett måte. Det finnes derfor en stor interesse i å sørge for at alle arbeider med samme data som utgangspunkt slik at de riktige beslutningene kan tas for å sikre anleggenes integritet, sier direktør Carl-Magnus Adamsson for IFS Oil & Gas Center of Excellence.

Blant IFS’ kunder er Seadrill, Archer, Bergen Group Rosenberg, Technip og PGS.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger