Publisert 4. februar 2000

IFS Scandinavia har hyret oljespesialistene Rune Aarthun og Leif Ingar Iversen til prosjekt- og produktledelse. Samtidig har bedriften kapret Reinertsen som kunde.

Anne Vandbakk, kommunikasjonsdirektør i IFS, har fått nye
spesialister med på laget.

Reinertsen leverer konsulenttjenester og entrepriser til petroleumsindustrien, både heldekkende EPCI og V&M-prosjekt. IFS og Reinertsen slår nå hodene sammen for å sørge for bedre styring, kontroll og kvalitet i både onshore- og offshoreprosjekt, ifølge en pressemelding fra IFS.

Bakgrunnen for det nye kundeforholdet er at Reinertsen nylig sikret seg en rammekontrakt med Statoil om vedlikehold og modifikasjoner på norsk sokkel til en verdi på fire milliarder kroner.

– Bedre marked
– Løsningen fra IFS inkluderer IFS Engineering Register og IFS Asset Information Integration Manager, som samler all detaljert konstruksjonsdata sentralt og gjør det mulig å benytte denne i blant annet innkjøpsprosesser og ekstern datautveksling. I tillegg leveres effektive rapporteringsverktøy for prosjektstatus på konstruksjonsdata, skriver IFS i pressemeldingen.

Direktør for forretningsutvikling i Reinertsen, Geir Suul, tror at leverandørmarkedet nå er i ferd med å ta seg opp.

– I olje- og gassbransjen ser vi nå tydelige tegn på at markedet innhenter seg etter lavkonjunkturen. Allerede til høsten venter nye storprosjekt, og med bransjeløsningen fra IFS Applications for EPCI Contractors, er vi godt forberedt, slik at vi kan levere EPCI-prosjektene enda mer effektivt, sier Suul pressemeldingen.

– Mindre marginer
Samtidig med at IFS har sikret seg ny kunde, har IFS Scandinavia fått nye spesialister på laget. Leif Ingar Iversen fra FMC Technologies har gått over til IFS som business solutions designer.

I tillegg har Rune Aarthun hoppet av fra Pricewaterhouse Coopers og over til IFS som prosjektleder.

– Olje- og gassbransjen står i dag overfor mange utfordringer. Trykket fra de store aktørene og kundene øker, samtidig som marginene minskes, ledetider kortes ned og færre ressurser finnes tilgjengelig. For å håndtere dette er det nødvendig med et godt forretningssystem og riktig kompetanse, sier Aarthun i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger