Ikke forsinket av brannen

Publisert 24. september 2013

Statoils planer for rekomplettering av Kristin-brønn blir lite berørt av brannen på semien ”Scarabeo 5” på Keppel Verolme-verftet i Rotterdam. ,Riggen var inne til SPS (Special Periodic Survey), såkalt femårs-klassing, ved det nederlandske verftet, og skulle etterpå til Kristin -feltet for å rekomplettere brønn 6406/2-5-1 H .

Les også: 27 rigger til klassing neste tre år.

– Vi tror ikke brannen på «Scarabeo 5» ved verftet i Rotterdam vil medføre forsinkelser for Kristin-jobben, men vi vet ikke helt sikkert ennå, sier Ørjan Heradstveit, informasjonssjef for Statoils oppstrømaktiviteter på norsk sokkel til Petro Media News. Det er foreløpig ikke helt klart hva som er status for riggen i Rotterdam, eller hva som var årsaken til brannen, men Statoil har ikke fått noen beskjed om at riggen vil bli ytterligere forsinket til Kristin-feltet.

Nytt liv i gammel brønn

Kristin er et gass-/kondensatfelt i Norskehavet, bygget ut med havbunnsanlegg og med en halvt nedsenkbar prossessplattform. Brønnen som skal rekompletteres ble boret og satt i produksjon i 2005, men har vært nedstengt siden 2011. Statoil ønsker nå å gjenoppta produksjon fra brønnen, har alle tillatelser på plass, men venter nå kun på riggen. Opprinnelig var dato for oppstart satt til 9. september, men dette har senere blitt til ”tidligst i første halvdel av september,” mens estimert varighet på operasjonen har blitt justert fra 87 til 69 dager.

På grunn av en lekkasje i brønnen ble det i mai 2012, ved hjelp av et lett brønnintervensjonsfartøy, installert en dypsatt plugg for å gjenopprette barrierene i brønnen. ”Scarabeo 5” skal når den ankommer fjerne denne pluggen, trekke ut den gamle kompletteringsstrengen og erstatte den med en ny, og skifte ventiltre på brønnen. Brønnen skal deretter settes tilbake i produksjon.

«Scarabeo 5» er av typen ME 4500 og ble bygget ved Fincantieri Shipyard i Genova, Italia i 1990. Innretningen opereres av Saipem Norway. Den er registrert på Bahamas og har klasse i ABS. Riggen fikk samsvarsuttalelse (SUT) fra Ptil i mai 2003.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger