Publisert 4. februar 2000

To brudd på regelverket og flere områder hvor ConocoPhillips burde ha gjort en bedre jobb. Det er fasiten etter at Petroleumstilsynet førte tilsyn med beredskapsmessige forhold på Ekofisk-senteret.

Tilsynet, som ble ført i perioden 10. til 18. september, la vekt på innretningens beredskapsutstyr, evakueringsmidler, beredskapsorganisasjon, personellets kompetanse relatert til beredskapsoppgaver og system for oppfølging og læring av hendelser.

I en pressemelding skriver Petroleumstilsynet at tilsynsaktiviteten ble gjennomført ved dokumentgjennomgang, presentasjoner, intervjuer, samtaler og verifikasjoner. Det ble også gjennomført en beredskapsøvelse, en MOB-båtøvelse og en befaring på innretningene 2/4-FTP, 2/4-Q, 2/4-J og 2/4-M.

Selv om Ptil mener at innretningene generelt fremstår som ryddige med god atkomst til evakueringsveiene og medlemmene av beredskapsorganisasjonen på Ekofisk kompleks fremstår som motiverte og bevisste, var ikke resultatet tilfredsstillende.

– Under tilsyn er det avdekket avvik fra krav til kompetanse og trening av personell i beredskapslag. Det er også avdekket avvik fra krav til prosedyre og implementering av denne for ekstremvær-situasjon på Ekofisk kompleks, skriver Ptil.

Det ble også avdekket forbedringspunkt innenfor områdene øvelser der innhold og tidspunkt skal være ukjent for deltakerne, identifisering og øvelse av stedfortederfunksjon, og skilting og merking på innretningene.

– Noen av forholdene dekket av dette tilsynet ble også påpekt under tilsyn i 2004 og 2006, påpeker Ptil.

Forbedringspunkter:

øvelser: Innhold og tidspunkt for øvelser er kjent for personer i beredskapsorganisasjon.
Stedfortrederfunksjon: Det øves i liten grad på stedfortrederrollen. Stedfortrederrollen er ikke kjent etablert blant helikopterdekk bemanning.
Skilting og merking: Sikkerhetsplaner på 2/4-J er slitt og ikke oppdatert. Merking av evakueringsveiene på broene er ikke konsistent. Skilt mangler og det er ikke fjernet ugyldige skilt i etterkant av endringer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger