Publisert 4. februar 2000

Et tilsyn med grupper på Borgland Dolphin viser at Halliburton og Dolphin ikke har god nok oversikt over ergonomiske forhold, egenprodusert støy og vibrasjoner og støyeksponering.

Petroleumstilsynets tilsyn mot Borgland Dolphin, som ble gjennomført i juni, hadde som mål å undersøke om risikoforhold for de forskjellige yrkesgruppene om bord var tilstrekkelig identifisert, kartlagt og fulgt opp i forhold til regelverket.

Ptil la spesielt vekt på hvordan Dolphin og Halliburton følger opp risikoutsatte grupper på riggen. Dolphin identifiserte mekanikerne som en slik gruppe, mens Halliburton identifiserte sementere.

Har fulgt opp mye
– Vi observerte også at arbeidsmiljøforhold på flere områder var fulgt opp på en god måte. Blant annet var det gjennomført kartlegginger av kjemikalieeksponering og områdestøy for begge gruppene, skriver Ptil i en oppsummering.

Blant forbedringstiltakene som blir trukket fram er tiltak for å bedre belysning, forbedret tilkomst til manifoil, støygardiner på maskinrom og i mud-pumperom og forbedringer i forbindelse med støveksponering for sementere.

Ett avvik og fire forbedringspunkter
Men alt er fremdeles ikke på plass. Blant annet mener Ptil at ergonomiske forhold, egenprodusert støy og vibrasjoner fra håndholdte verktøy og total støyeksponering i løpet av et skift er for mangelfullt kartlagt og vurdert.

Det er også rom for forbedring når det gjelder opplæring og informasjon om arbeidsmiljørisiko, tiltak og oppfølging på arbeidsmiljøområdet, og roller og ansvar i forhold til oppfølging av arbeidsmiljøforhold.

I tillegg mener Ptil at det var svakheter knyttet til kjemikaliestyring.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger