Publisert 4. februar 2000

Lønnssnittet ligger mye nærmere en halv million kroner enn én million kroner i oljebransjen.

– Vi er stolte av lønnsnivået vi har fått til for våre medlemmer offshore. Og noen tjener nok en million kroner, men snittet ligger lavere, nærmere en halv million kroner, presiserer Martin Steen, kommunikasjonssjef i Industri Energi.

Tirsdag 20. mars skrev vi at snittlønnen for norske oljearbeidere er dobbelt så stor som i resten av verden, og at den har passert én million kroner. Dette sier Steen er feil.

Ifølge ham er sannheten er at lønnssnittet ligger mye nærmere en halv million kroner enn én million. Innen offshore er det mange som har valgt å organisere seg og det er dermed lettere å få til et rettferdig lønnsnivå, i forhold til de verdiene som de ansatte skaper for selskapene de arbeider i, og for det norske samfunnet.

En viktig grunn til at mange offshoreansatte kommer godt ut lønnsmessig, er at disse ofte arbeider utenom normal arbeidstid, med lange dager og lenge borte fra familie og egen fritid. Får de også pålegg om ekstra arbeid ut over normal avtalt tid, får de selvsagt ekstra betalt for dette.

Lønnsstatistikken fra i fjor viser også at offshorearbeidere tok ut mindre i lønnspålegg enn mange andre grupper i det norske arbeidslivet.

– Dette skremmer ikke oss fra å fremme gode lønnskrav i vårens tariffoppgjør, understreker Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger