Publisert 15. november 2005

IKM Gruppen med base på Sola ved Stavanger kjøper sannsynligvis Noomas Offshore i Kristiansund som har 35 fast ansatte. Selskapet loves et løft av den nye eieren og regner med å vokse til 70-80 ansatte i løpet av et par år skriver Tidens Krav.

Før overtakelsen skal det gjennomføres en såkalt due diligence. Det betyr en gjennomgang av finansielle, kommersielle, miljømessige og juridiske data knyttet til Noomas Offshore før partene blir enige om en endelig avtale.

– Noomas Offshore har vært en underleverandør til IKM Gruppen en periode. Når vi nå har fått betydelig med nye oppdrag, blant annet i forbindelse med Ormen Lange-utbyggingen, og generelt er inne i en tid med høy aktivitet, så vi at Noomas Offshore var et selskap av interesse for oss, forklarer Ståle Kyllingstad som er konsernsjef og eier av IKM Gruppen.

Han legger til at overtakelsen også vil by på oppdrag for Noomas Offshore både i Stavanger, Bergen og ikke minst i tilknytning til Snøhvit-utbyggingen med utgangspunkt i Hammerfest. Det er blant annet på denne bakgrunn at han signaliserer en utvidelse av arbeidsstokken

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger