IKM Testing sikrer storjobb på Tyra Redevelopment
Pressemelding
7. april 2022
Foto: IKM Testing
IKM Testing sikrer storjobb på Tyra Redevelopment
Pressemelding
7. april 2022

TotalEnergies EP Danmark A/S sammen med Danish Underground Consurtium partnerne Noreco og Nordsøfonden har tildelt IKM Testing AS kontrakt på Tyra Redevelopment-prosjektet. 

Kontrakten vil bli ledet fra IKM Testing sitt hovedkontor på Sola, og vil gi høy aktivitet offshore på dansk sokkel gjennom 2022-2023.

Kontrakten inkluderer nitrogen/helium lekkasjetesting og ferdigstillelse under oppkopling av syv nye Tyra II plattformer. I tillegg skal det utføres omfattende arbeid med vanntømming og preservering av undervannsrørledninger som knytter plattformene sammen.

Tyra Redevelopment prosjektet har vært en suksess for IKM Testing. I 2019-2020 fullførte IKM Testing Norge en kontrakt på rengjøring og klargjøring før fjerning av eksisterende plattformer og tilhørende undervannsrørledninger på feltet. IKM Testing Asia har gjennom 2021 utført nitrogen/helium lekkasjetesting og ferdigstillelse av brønnhode- og stigerørplattformene bygget ved

Sembcorp Marine verft i Singapore, og utfører for tiden ingeniørtjenester, nitrogen/helium lekkasjetesting og ferdigstillelse på prosessmodulen som er under bygging ved McDermott verft i Batam Indonesia.

IKM Testing har hatt rammeavtale med TotalEnergies EP Danmark A/S (tidl. Mærsk Olie Og Gas) siden 2000, men har aldri tidligere vært involvert i et så omfattende enkeltprosjekt på dansk sokkel.