Publisert 3. november 2006

Ilandføring av oljen fra Goliat-feltet er trolig ikke en dyrere løsning enn flytende produksjonsinnretning ute på feltet.

Operatørselskapet Eni Norge har utført studier som viser dette, skriver Finnmark Dagblad fredag.

Informasjons- og samfunnskontakt for Goliat-utbyggingen, Helge Sørås, sier til avisen at de to løsningene ser økonomisk sett ganske like ut.

– En løsning med produksjon til havs krever trolig lavere investeringer, men den er dyrere i drift enn en landbasert løsning, sier Sørås.

Teknisk er imidlertid utfordringene større ved en ilandføringsløsning. Det er i dag vanskelig å si hvor store disse er, og vil bl.a. avhenge av hvilken løsning en velger for selve produksjonen til havs.

I Eni-Norge er Goliat nå etablert som eget prosjekt, og selskapet er allerede i gang med å bygge opp en prosjektorganisasjon somm skal jobbe med tekniske løsninger og utarbeidelse av en såkalt PUD, plan for utbygging og drift. Det er den som vil være grunnlaget for myndighetenes behandling av en feltutbygging når den tid kommer.

Hovedløsningene selskapet har arbeidet med er en flytende produksjonsenhet ute på feltet eller en ilandføringsløsning. Den siste har vært en klart foretrukket løsning blant politiske myndigheter i landsdelen. Så langt har det vært antatt at en flytende produksjonsenhet ville være økonomisk gunstigere enn en ilandføring.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger