Publisert 7. august 2007

Haugesundsfirmaet Deep Ocean har sikret seg en milliardkontrakt i forbindelse med en undervannsutbygging i Bengalbukta på østkysten i India.,
Det er indiske Reliance Industries som har gitt Deep Ocean i oppdrag å levere et flerbruks konstruksjonsstøttefartøy med tilknyttede tjenester.

Ifølge en børsmelding fra selskapet varer oppdraget i tre år, i tillegg til to opsjoner på ett år hver. Arbeidet skal starte opp i desember i år.

Den faste perioden på tre år er verdt 166 millioner dollar og opsjonene 118 millioner dollar dersom de blir utøvd. Kontrakten kan dermed få en total verdi på over 1,6 milliarder kroner.

Flerbruksfartøyet ”REM Etive” skal mobiliseres for kontrakten etter en avtale mellom Deep Ocean og TS Marine. Fartøyet skal støtte utbyggingen og driften av olje- og gassforekomstene i blokk KG-DWN-98/3 i Krishna Dodavarir-bassenget i Bengalbukta.

Arbeidsomfanget omfatter installasjon og ferdigstillelse samt inspeksjon, vedlikehold og reparasjoner. Fartøyet vil bli utstyrt med to fjernstyrte undervannsroboter (ROV’er) samt kraner og vinsjer.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger