Publisert 4. februar 2000

Indonesias oljeproduksjon har de siste årene vært i fritt fall. Så mye at landet nå melder seg ut av OPEC. De regner seg nå mer som en oljeforbruker enn produsent.

Manglende investeringer, brune felter, lite leteboring og økt forbruk har redusert den en gang betydelige oljeprodusenten Indonesia til en marginal eksportør av hydrokarboner. Per i dag eksporterer landet bare gass, ikke olje, og selv gassmengden er så liten at landet nå har bestemt seg for å melde seg ut av OPEC neste gang kontingentregningen kommer i posten.

– Vi er nå en netto forbruker, og bestemte oss derfor for å melde oss ut av OPEC ved utgangen av 2008, sa landets president Susilo Bambang Yudhoyono i en pressemelding denne uken.

Forrige land som meldte seg ut av OPEC var Gabon, i 1994, da grunnet høye medlemskostnader. Før det var det Equador i 1992. Sistnevnte meldte seg derimot inn igjen i 2007. Medlemskontingenten er nå på to millioner euro per år. Indonesia understreker derimot at denne summen ikke er problemet, og at landet kan komme til å melde seg inn igjen på et senere tidspunkt.

OPEC produserer i dag rundt 40 prosent av verdens olje.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger