Industriveteran blir ny styreleder i Harding

Publisert 8. oktober 2013

Tidligere konsernsjef i Aker Kværner og konstituert konsernsjef i Statoil, Inge K. Hansen, har sag ja til vervet som styreleder for livbåtprodusenteni Harding.

Hansen ble i 2012 kåret til ”The Nordic Chair of the Year” for vervet som styreleder i Gjensidige Forsikring. Nå tar han fatt på jobben som styreleder i Harding. Selskapet har ambisjon om å bli verdens ledende leverandør av maritimt livredningsutstyr. Med seg i det nye styret får han styremedlemmer med solid erfaring fra norsk- og internasjonal industri.

Umoe Schat-Harding AS og Noreq AS ble i sommer overtatt av Herkules Private Equity, og slått sammen under navnet Harding. Det er dette selskapet Hansen skal være styreleder for. Med i det nye styret er også Jan Skogseth, konsernsjef i Aibel, Göran Gummeson, tidligere administrerende direktør i Volvo Penta og Christian Krefting, administrerende direktør i Krefting AS.

– Vi er godt fornøyd med å få et så sterkt og erfarent styre på plass. Styret, ledelsen og Herkules skal sammen utvikle Harding til et verdensledende selskap innen sin bransje, sier Morten Blix, senior partner i Herkules Capital og avtroppende styreleder i selskapet i en melding.

– Jeg ser fram til å komme i gang med styrearbeidet i Harding. Å få drive med denne type industriutvikling er noe jeg synes er veldig spennende. Som styreleder skal det bli interessant å bidra til å føre kombinasjonen av Umoe Schat-Harding og Noreq inn i en ny fase. At Harding har en veldig sterk internasjonal forankring er også noe jeg finner spennende ved dette vervet, og jeg har i tillegg veldig sans for måten hovedeier Herkules jobber på, sier Inge K. Hansen.

67-åringen jobber i dag som rådgiver. Han er i tillegg styreleder i Gjensidige Forsikring, Core Energy og AIM Norge, og nestleder i styret i Norsk Hydro. I fjor fikk han prisene Årets styreleder 2012 og Nordic Chair of the Year for vervet i Gjensidige Forsikring. Hansen har bred erfaring, spesielt fra olje- og engineeringindustrien. Han er derfor godt rustet til å ta fatt på utfordringene i Harding. Hansen har også spilt for det norske håndballandslaget, og var kaptein da laget deltok i OL i München i 1972.

De øvrige medlemmene i det nye Harding-styret er:

Jan Skogseth

Skogseth er konsernsjef og styreleder i Aibel, og har en lang og lysende karriere innen olje- og gassindustrien med Aibel og ConocoPhillips. Han har også bred internasjonal erfaring etter mange år i bransjen. Skogseth er i tillegg styreformann i bransjeforeningen Norsk Industri Olje og Gass.

Göran Gummeson

Gummeson er tidligere administrerende direktør i Volvo Penta. Han har hatt ulike stillinger i Volvo Penta siden 1991, og har både maritim og industriell erfaring. Han har en lang karriere i globale industriselskaper, og er i dag styremedlem i European Furniture Group, Deutz AG og det tysk-svenske handelskammeret.

Christian Krefting

Krefting har bred erfaring fra den maritime næringen, både innen skipsutstyr og skipsforsyninger. Han er også grunnlegger og administrerende direktør i Krefting AS, et familieeid selskap som produserer og distribuerer tekniske og kjemiske produkt og investerer i skipsutstyrsindustrien. Krefting er styremedlem i Wilhelmsen Ship Service.

Torkild Solli Haukaas

Solli Haukaas jobber som investment manager i Herkules Capital, der han begynte i 2008. I Herkules har han arbeidet med et bredt spekter av selskaper og bransjer, og han er for tiden styremedlem i Enoro Holding AS, Odlo Sports Group AG, og eCollect AS. Solli Haukaas jobbet tidligere med strategi og forretningsutvikling i det norske mediekonsernet Schibsted.

Kristian Eikre

Eikre er partner i Herkules Capital, der han ble ansatt i 2005. I Herkules har han jobbet med et bredt spekter av bedrifter og bransjer, spesielt innen oljeservicesektoren. Eikre har betydelig erfaring og ekspertise innen verdivurderinger, forretningsmodeller og finansiering. Han er også styremedlem i Bandak Holding AS og Petroleum Technology Company AS.

Sigve Solheim – ansattrepresentant

Solheim jobber som prosjektleder i prosjektavdelingen i Harding. Han har hatt vervet som ansattrepresentant i tidligere Schat-Harding i fire år. Solheim har jobbet i Schat-Harding siden 2006.

Inga Aarseth – ansattrepresentant

Aarseth har jobbet i Schat-Harding siden 2008, og er i dag salgsingeniør for modifikasjoner og oppgraderinger. Aarseth har representert de ansatte i Schat-Harding-styret i to år.

Håkon Olai Lie – ansattrepresentant

Lie er utdannet industrimekaniker og har jobbet i Schat-Harding siden 1996. Han har vært ansattrepresentant i det tidligere Schat-Harding-styret i seks år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger