Publisert 4. februar 2000

Odfjell Drillings nybygg «Deepsea Stavanger» har mistet et forhåndstilsagn fra Petrobras, og er dermed på markedet igjen.

Må LETE ETTER NY KUNDE: Ketil Lenning. Foto: MAIKEN REE

Samtidig som Odjell presenterte sin splitter nye dypvannsrigg «Deepsea Atlantic» ved CCB-basen på Sotra i begynnelsen av mai, slapp selskapet nyheten om at selskapet har sikret seg et forhåndstilsagn med Petrobras for leie av søsterriggen «Deepsea Stavanger» – som skal være klar til levering fra Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering i Sør-Korea i juni 2010.

Styreformann i Odfjell Invest, Ketil Lenning, sa den gang til Petro.no at «Deepsea Stavanger» etter planen skulle direkte til Brasil, hvor riggen skulle jobbe tre år for Petrobras fra september 2010. I tillegg fikk Petrobras også opsjon på å kontrahere boreskipene «Deepsea Metro I» og «Deepsea Metro II» – som Odjell Drilling bygger ved Hyundai Heavy Industries.

Lenning ønsket ikke si noe om den potensielle verdien av forhåndstilsagnet – som er en avtale som inngås før en intensjonsavtale – og nøyde seg med å si at det var fornuftige rater i forhold til dagens rater og at det ikke dreide seg om noen ny verdensrekord.

Les mer om kontrakten her.

Utelukker ikke kontrakt med Petrobras
Nå bekrefter Lenning at Petrobras formelt sett har trukket tilbake forhåndstilsagnet.

– Prosessen tar lengre tid, men saken er ikke avsluttet, sier Lenning til Petro.no.

Han vil ikke spekulere i årsaken til at Petrobras har trukket tilbake forhåndstilsagnet, men sier at avgjørelsen ikke er relatert til finanskrisen.

Selv om «Deepsea Stavanger» nå markedsføres bredt, utelukker han ikke at Odfjell kan komme til enighet med Petrobras.

– Riggen markedsføres mot Petrobras også, sier Lenning.

Nordområdene også aktuelt
Men Sør-Amerika er ikke den eneste regionen som trenger dypvannsrigger. Lenning bekrefter at selskapet ser på muligheter både i Vest-Afrika, Mexicogulfen, India og sørøst-Asia.

– Riggen utrustes for harsh environment, så nordområdene er også aktuelle, sier Lenning, og legger til at han da tenker utenfor norsk sokkel.

– Russland?

– Jeg tror ikke det er behov for en rigg av denne typen i dette tidsaspektet på russisk sokkel, men jeg vil ikke gå inn på detaljene, sier Lenning.

– Da gjenstår Canada?

– Som sagt, jeg vil ikke gå inn på detaljene, sier Lenning.

Selv om riggratene for dypvannsrigger har sunket betydelig siden toppen i fjor, vurderer Odfjell markedet som interessant og spennende i et mulighetsperspektiv. På spørsmål om forventet dagrate, svarer Lenning at han er enig med Seadrill – som i forrige uke sa at ratene for denne typen rigger har falt fra rundt 600.000 dollar i fjor til et sted på 500-tallet.

Denne saken er hentet fra Petro.no . Oilinfo.no og Petro.no er en del av mediehuset PETROmedia as.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger