Publisert 4. februar 2000

Verdens største forsikringsselskap, Lloyd’s of London, mener at et hektisk aktivitet i arktiske strøk vil ødelegge økosystemet.

Lloyds of London, verdens største forsikringsselskap, har blitt den første store organisasjonen til å heve den advarende stemmen om potensielle miljøskader fra oljeboring i arktiske strøk, melder The Guardian .

Estimatene er at det blir investert for 100 milliarder dollar i «the far north» i løpet av neste tiår, men at eventuelle utslipp vil representere «en rekke hindringer som til sammen vil utgjøre en risiko som blir vanskelig å håndtere», skriver avisens nettutgave.

Investeringene det vises til er blant annet Shtokman, med en mulig 50 millarder dollars investering, og BPs Yamal/Nenets-utvikling, med mulige investeringer på 10 milliarder dollar.

Det er Richard Ward, CEO i Lloyd’s som har bedt selskaper om å ta ett steg tilbake og tenke nøye gjennom konsekvensene, etter en rapport de har skrevet i samarbeid med tenketanken Chatham House Thinkthank.

Lloyd’s rapport fastslår at det er «høyst sannsynlig» at fremtidig aktivitet i arktiske strøk vil forstyrre økosystemer ytterligere.

– Migrasjonsmønstre til villrein og hval kan bli berørt. Det er også andre måter enn direkte utslipp av forurensende stoffer som kan forstyrre økosystemer, for eksempel bygging av rørledninger og veier, støy fra boring, seismisk aktivitet, ytterligere maritim trafikk eller oppbryting av is, heter det i rapporten.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger