Publisert 4. februar 2000

Partene Industri Energi og NHO Luftfart ble natt til onsdag enige om å ta pause i meklingen, noe som avverger helikopterstreik. Innen 1. november skal partene ha gjennomført lokale forhandlinger.

Industri Energi gikk tidligere ut og varslet plassfratredelse for 37 av sine medlemmer etter at forbundet ikke kom til enighet med NHO Luftfart under årets forhandlinger. Alle bedrifter risikerte å bli rammet av streiken, unntatt redningsmenn.

Fram til klokken 04.30 meklet partene, og da hadde de ikke klart å bli enige. Det partene imidlertid ble enige om, var å ta en pause. Fristen om å enes var midnatt, natt til onsdag.

– Det vanskeligste punktet i meklingen var Industri Energi sitt krav om å kunne gå sakte, eller såkalt «dagsing». Industri Energi krevde denne retten for å sikre balanse i de lokale forhandlingene, slik at forhandlingene blir reelle, skriver fagforbundet på sine nettsider.

Industri Energi mener at bedriftenes utenlandske ledelsesstruktur medfører at den lokale ledelsen ikke har hatt myndighet til lå utføre reelle forhandlinger.

Tariffavtalen det forhandles om gjelder trafikkpersonell, funksjonærer og redningsmenn som er ansatte i helikopterselskapene CHC Norway, Bristow Norway og Heli-One.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger