Publisert 4. februar 2000

Ifølge operatør PTTEP Australasia har det foreløpig ikke blitt påvist olje i fisk etter riggbrannen på Montara-feltet, som også påførte den norske Seadrill-riggen «West Atlas» store skader.

I FYR OG FLAMME: «West Atlas» og
brønnhodeplattformen Montara. (Foto: PTTEP)

Selskapet rapporterer på sine nettsider at selskapet jobber med Australias utenriks- og næringsdepartementet og sjøfartsmyndighetene i landet for å overvåke og rydde opp i oljeutslippene fra brønnbrannen, som ble slukket tidligere denne uken.

PTTEP skriver i sin pressemelding at det ifølge myndighetene i Australia ikke er noe bevis for at fisken i området har blitt påvirket av oljeutslippet. Et oljeflak har også dannet seg som følge av plattformbrannen, og det flaket er nå rundt 200 kilometer fra den indonesiske kysten.

Selskapet rapporterer også at man ikke foreløpig har sendt noe mannskap om bord på plattformene. Det er innledet et samarbeid med Australias Petroleumstilsyn for å komme fram til sikkerhetsretningslinjer i arbeidet med å gå om bord og se hvilke skader brannen har påført. PTTEP samarbeidet også med ALERT Well Control for å finne ut hva som er den beste måten å plugge ulykkesbrønnen på.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger