Publisert 15. oktober 2005

Mannskapet ble forberedt på evakuering da det lørdag brøt ut brann på gassplattformen Åsgard B i Norskehavet. Ingen ble skadd i brannen, som ifølge Statoil startet i eksosdelen til en av hovedgeneratorene.,NTB

Åsgard B
Foto: Statoil

Åsgard B er en flytende plattform som produserer gass. Produksjonen ble raskt stengt da brannen brøt ut.

Brannen brøt ut i 12-tiden, og rundt klokka 13.30 opplyste vakthavende informasjonssjef Harald Schjelderup i Statoil til NTB at flammene var slukket.
Det pågikk lørdag ettermiddag undersøkelser i selve eksoskanalen der brannen startet.

Sendt i livbåtene
Ingen av de 118 om bord på plattformen ble evakuert, men de som ikke deltok i brannslokkingen gikk i livbåtene. Da situasjonen var avklart, ble mannskapet flyttet fra livbåtene til rekreasjonsrommet i plattformens boligkvarter.

Åsgard-feltet ligger omtrent 200 kilometer fra kysten av Trøndelag. Da meldingen om brannen kom, sendte Redningssentralen Sør-Norge et Sea King redningshelikopter fra Ørlandet til Draugen, som ligger 54 nautiske mil fra Åsgard.

Ifølge redningsleder Eirik Valle var det et helikopter på Åsgard, og Sea King-helikopteret ble derfor ikke sendt helt ut til plattformen.

Bekymringsfullt
Bellona er bekymret over rekken av uforutsette, uheldige hendelser på Statoils installasjoner på norsk sokkel, og krever en grundig etterforskning av brannen.

– Brannen må etterforskes grundig, slik at man får brakt på det rene hvordan en så farlig situasjon kan oppstå. Vi stiller spørsmål ved om Statoils sikkerhetsprosedyrer er gode nok, og om selskapets ivaretakelse av sikkerhet for mennesker og miljø må vike i økonomiske prioriteringer. Det er bekymringsfullt at det oppstår en slik situasjon kort tid etter den svært alvorlige gasslekkasjen på Snorre-plattformen, sier Frederic Hauge i Bellona i en pressemelding lørdag. (©NTB)

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger