Publisert 4. februar 2000

Verken Oljedirektoratet, Olje- og energidepartementet eller utvalgslederen vil si noe om at LOs utvalgsmedlem trakk seg i protest.

Utvalget som har diskutert riggtilgjengelighet
på sokkelen, er ikke lenger fulltallige. Men
rapporten skal presenteres senere i august.
På bildet: «Maersk Giant» (Foto: Arkiv)

– Vi kan ikke kommentere dette. Det må utvalgslederen gjøre, sier Bjørn Rasen, pressetalsmann i Oljedirektoratet om at Frode Alfheim, nestleder i Industri Energi og LOs representant i riggutvalget trakk seg i protest. Dette er gjengangstonen fra flere av dem Petro Media News har vært i kontakt med.

Utvalget, som skulle identifisere hindere for riggtilgjengelighet på norsk sokkel, ble nedsatt tidligere i år, med representanter fra flere forskjellige organisasjoner og selskaper. Deriblant Petroleumstilsynet, Oljeindustriens Landsforening (OLF), LO og Statoil.

LES OGSå:

Trakk seg fra Reitens riggutvalg i protest

På utvalgets siste møte i juni, der rapporten skulle sluttføres og signeres, trakk LOs representant Frode Alfheim seg, blant annet fordi utvalget skal ha tatt til orde for å vurdere arbeidstidsordningen, samt harmonisere seg med britisk sokkel.

– Dette kunne jeg ikke signere på, og trakk meg derfor fra utvalget, forklarte Alfheim i går.

Etter hva Petro Media News kjenner til, er rapporten til kvalitetssikring, og skal presenteres senere i august. Men det er ingen som vil kommentere at LOs representant trakk seg.

– Vår rolle hittil har vært å sette sammen utvalget å gi det et mandat. Så vil vi vurdere utvalgets rapport når den foreligger. Siden arbeidet fortsatt pågår må spørsmål rettes til utvalgets leder, sier kommunikasjonsrådgiver i Olje- og energidepartementet Lise Rist.

Også Petroleumstilsynet og OLF henviser til utvalgets leder, Eivind Reiten. Men heller ikke Reiten vil kommentere dette.

– Vi skal legge fram rapporten og presentere hovedkonklusjonene 16. august. Da vil jeg kunne svare på alle spørsmålene dine, har Reiten sagt til Petro Media News.

Rederiforbundet, som tidlig reagerte på at de ikke var representert i utvalget, mener at det er betimelig å diskutere arbeidstidsordningene i dette utvalget. Men de mener det ikke var en naturlig sammensetning av utvalget.

– Riggutvalget skulle vurdere både kostnadsnivået på norsk sokkel og komme med tiltak for å sikre god tilgang på rigger. Når det gjelder kostnadsnivået på norsk sokkel kan man ikke vurdere dette uten å se det i sammenheng med de arbeidstidsordningene som gjelder. Disse ordningene er imidlertid basert på forhandlinger mellom partene på sokkelen. På den bakgrunn ville det vært naturlig om utvalget hadde hatt en sammensetning som gjenspeilet dette, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Sturla Henriksen.

Utvalget var i utgangspunktet sammensatt slik: Tidligere olje- og energiminister Eivind Reiten, direktør i Petroleumstilsynet, Magne Ognedal, oljedirektør Bente Nyland, nestleder i Industri Energi, Frode Alfheim, Gro Brækken fra OLF, Jon Jacobsen fra Statoil, Tore Holm (Shell), Dag Omre i Centrica, Jakob Korsgaard fra Maersk, Kristin Færøvik i Bergen Group, Whenche Nistad, direktør i GIEK, og advokat Mimi Berdal.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger