Publisert 4. februar 2000

For å øke tilgangen på ingeniørkompetanse i selskapet har Grenland Group åpnet et kontor i Shanghai. Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil stå for den offisielle åpningen 31. januar 2008.

I første omgang skal kontoret bestå av rundt 20 ingeniører, men i en børsmelding skriver selskapet at det vil utvide til rundt 200 ingeniører i løpet av 2008.

– Grenland Group vil på denne måten bygge opp en betydelig industriell kompetanse i Shanghai som vil styrke alle deler av konsernets virksomheter og løfte prosjektkapasiteten. Formålet med etableringen av det strategiske samarbeidet med RSHI og XAC er å utforske nye industrielle muligheter gjennom felles anbudsprosesser, teknisk samarbeid og prosjektsamarbeid, skriver Grenland Group i meldingen.

RHSI er en forkortelse for verftet Jiangsu Rongsheng Heavy Industries, og XAC er et finansieringsselskap som heter XAC Import and Export. I tillegg til Gahr Støre vil lederne i disse selskapene, sammen med blant andre styreformann Jan Løkling og konsernsjef Terje Uthus stille fra Grenland Group.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger