Inn i ny fase for NorSea-forsyningsbase

Publisert 21. mai 2013

Forrige måned meldte NorSea om en avtale med skotske Harbour Trust i Caithness. Nå inngår de avtale med Hugh Simpson Ltd, som et ledd i planen om en forsyningsbase.,

– NorSea Group følger opp forrige måneds kunngjøring om at selskapet skal utvikle en forsyningsbase i Scrabster havn, ved å gå inn i sitt første strategiske partnerskap med det lokale logistikkselskapet Hugh Simpson (Contractors) Ltd, skriver NorSea Group i en melding.

Avtalen skal være viktig sett i lys av planene som ble lansert i forrige måned om Scrabster-basen, som Petro.no også skrev om da den ble kjent.

LES MER:

NorSea Group investerer i Skottland

– NorSea Group og den veletablerte lokale familiebedriften skal samarbeide om å utvikle virksomheten for å dekke kommende behov i energibransjen i Skottland.
For NorSea Group er partnerskapet med Simpson et betydelig skritt framover i planene for Scrabster-basen, heter det i meldingen fra selskapet, som har sitt hovedkontor på Tananger.

– Dette er ideelt for oss, sier Knut Magne Johannessen, direktør for internasjonale operasjoner og prosjektoperasjoner i NorSea Group.

– Vi er opptatt av at utviklingen i Scrabster skal komme lokalsamfunnet til gode. Vi er derfor glade for at vi har fått anledning til å inngå denne avtalen med et så veletablert og høyt respektert lokalt selskap som har lokalkunnskapen og ekspertisen som skal til for å bringe planene for forsyningsbasen framover, sier han videre.

Selskapet, som ble etablert i 1964, leverer logistikktjenester til maritim virksomhet og offshorebransjen. Det har to søsterselskaper som leverer drivstoff, olje og befraktningstjenester i området.

– Tjenestene som Simpson allerede leverer, sammenfaller godt med kravene til en komplett forsyningsbase, men det er mange flere fordeler. For eksempel har selskapet vært dypt involvert i vindparker i Caithness og også på Orknøyene og i Aberdeen, og vi ser på veksten innen fornybar energi som et nøkkelelement i Storbritannias kommende energimiks. Særlig viktig for oss var selskapets utmerkede statistikk på sikkerhetsområdet, siden NorSea Group ser på høy HMS-standard som helt avgjørende, sier Johannessen.

Forsyningsbasen i Scrabster er NorSea Groups første i Skottland og vil ifølge selskapet bli drevet som en komplett forsyningsbase for olje- og gass-, avviklings- og fornybarbransjen. At den er Skottlands nordligste fastlandshavn, betyr at den vil gi spesielt store økonomiske fordeler for operatører på felt i nordlige Nordsjøen og vest for Shetland, ved at transporttiden til nærmeste fastlandshavn reduseres, og ved at basen gir kort omlastingstid.

– Det vil de kommende årene bli betydelig aktivitet i de dype farvannene utenfor Shetland, og Scrabster er perfekt plassert for å betjene fartøyene som kommer til å operere i området og på eksisterende felt i den nordlige delen av den britiske kontinentalsokkelen, sier Hugh Simpson, daglig leder i Hugh Simpson.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger