Inngår umbilicalkontrakt med ExxonMobil

Publisert 15. mars 2013
Aker Solutions har signert en kontrakt med ExxonMobil for levering av subsea umbilicals for Erha North fase 2 i Nigeria.

,

Erha North fase 2 er en utvidelse av det eksisterende Erha subseasystem og infrastruktur, og ligger ca 97 kilometer utenfor kysten av Nigeria, i vanndybder på mellom 1.000 og 1.200 meter.

Aker Solutions’ arbeid omfatter levering av to dynamiske og to statiske kontrollkabler i stål, med en total lengde på 16,5 kilometer. Kablene vil bli levert i 2014.

– Vi er glade for å utvide vårt globale fotavtrykk og støtte ExxonMobil i Nigeria. Aker Solutions gir kostnadseffektive og teknisk avanserte subsea umbilicals I hele verden, og vi ser frem til å utføre enda et dypvannsprosjekt, sier Tove Røskaft, som leder Aker Solutions’ umbilicals divisjon.

– Aker Solutions skal utvikle den nigerianske olje- og gassindustrien gjennom teknologioverføring og opplæring av nigerianske statsborgere.

Kablene vil bli utformet, konstruert og produsert ved Aker Solutions’ anlegg i Mobile, Alabama, støttet av prosjektledelse og engineering av et lokalt team i Lagos, Nigeria.

Kontraktsverdien er ikke kjent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger