Inocean med nytt, «kinesisk» design

Publisert 4. mai 2011

Inocean har i samarbeid med den kinesiske verftsgruppen Cosco utviklet nytt design for et kompakt ultradypvanns boreskip.

Av Henrik Arnestad Salthe

Skipsdesignet ble lansert på OTC-konferansen som denne uken går av stabelen i Houston, USA. Designet heter INO-80 og kan operere over hele kloden, melder Inocean i en pressemelding. Designet har stor dekksplass, og kan operere hele året på ultradypt vann. Fartøyet er designet med sikker materialhåndtering i fokus. Skroget er utformet på en slik måte at det skal være lett å bygge og kostnadseffektivt, samtidig som at det skal tåle utfordrende miljøpåvirkning.

– Vi er veldig glade for å jobbe med Inocean på dette viktige prosjektet, sier Xu Lianghen, dalglig leder for Coscos hovedkvarter for offshoreprosjekter.

– Dette designet vil gi Cosco og Inocean muligheten til å vise fram bredden i tjenestilbudet sitt til boresegmentet. Etterspørselen etter boreskip er veldig sterk, og vi tror at dette kompakte og kostnadseffektive designet vil ha stort potensial i markedet, sier Xu.

Jon Erik Borgen, administrerende direktør i norske Inocean, er enig.

– Cosco og Inocean har i flere år jobbet tett sammen på flere større prosjekter, inkluder tungløftsfartøy, FPSO-er og boreskip. Vi vil tilnærme oss INO-80 på samme måte, ved at Inocean vil tilby prosjekterings- og designekspertisen mens Cosco stiller med sin sterke gjennomføringsevne. Avhengig av responsen i markedet tror vi den første enheten vil bli levert til første kvartal 2014, sier Borgen i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger