Publisert 4. februar 2000

AGR Field Operations og britiske Flexlife har lansert et nytt produkt for å inspisere fleksible rør under vann, mens de er i drift. Selskapene melder om 100 prosent suksessrate i testfasen.,

ROV: AGRs Neptune ROV skal brukes til arbeidet.
(Foto: AGR FIELD OPERATIONS)

Teknologien kan brukes for å oppdage lekkasjer på et tidlig tidspunkt. Dette betyr både at man kan hindre miljøskader, samtidig som et brudd i en hydrokarbonledning betyr at inntektene til oljeselskapene bokstavlig talt lekker rett ut i havet.

Flexlife har utviklet en løsning der man kan oppdage lekkasjer langs hele røret uten at det er nødvendig med tilgang til sluttinstallasjonen. Dette er ifølge selskapsduoen helt ny teknologi. AGR Field Operations bidrar på sin side med sin Neptune ROV-kapasitet.

– Flexlife ble etablert for å finne løsninger på de mest vanlige feil og mangler ved fleksible rør og brukte 18 måneder på å utvikle teknologien. Løsningen vi har kommet opp med innebærer en stor og viktig forbedring for industrien og vi er nå svært glade for å kunne jobbe i partnerskap med AGR Field Operations for å tilby løsninger til klienter over hele verden. Etter vår oppfatning er Neptune systemet et så stort gjennombrudd at tradisjonell vakuum testing av rør etter hvert vil bli oppfattet som avleggs, sier Carl Petter Halvorsen, direktør i Flexlife.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger