Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro akter å bli en av verdens ledende aktører innen integrerte operasjoner (IO). Satsingen har nå klatret til å bli en av selskapets tre hovedsatsinger, bekrefter Helge Lund.,

IO: StatoilHydro satser tungt på IO
(foto: MAGNUS BIRKENES)

Lund understreket dette fra talerstolen under årets Intelligent Energy-konferansen i Amsterdam, Nederland denne uken. StatoilHydro er tungt inne i konferansen, både som sponsor, deltager, foredragsholdere og komitémedlemmer.

– Kompetansedeling i sanntid er en nødvendighet i en krevende og kompleks industri som vår. Det handler om å samordne operasjoner og personell sømløst, uavhengig av organisasjon, tid og sted, sa Lund i sin tale til forsamlingen.
– Vår fremtidige suksess er avhengig av vår evne til å trekke på all erfaringen vi har fått fra arbeidet på norsk sokkel når vi nå satser globalt. Nye arbeidsprosesser og interaksjon ved hjelp av IO vil tilrettelegge for deling av kunnskap mellom norske eksperter, leverandører og lokale operatører i ulike land, la han til.

Sjur Bjarte Talstad, visepresident for operasjoner på Sleipner-feltet og lederen for konferansens komité, mener bruken av IO på norsk sokkel viser god progresjon:
– Vi vil vise hva IO betyr i praksis på denne konferansen, kommenterer han, og sikter til StatoilHydros live-overføring av fire samkjørte, ulike lokasjoner under konferansens åpningssesjon; Sleipner A-plattformen, Sleipners operasjonsrom på land, StatoilHydros boresenter og supportsenteret til partner Schlumberger.

Dette er tredje gang Intelligent Energy-konferansen avholdes, og 1.150 deltagere fra 40 land har i år møtt opp.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger