Publisert 4. februar 2000

Statoil og Petrobras har signert en intensjonsavtale om utvidet samarbeidet innenfor leting og drift.

Det var igår konsernsjef Helge Lund signerte avtalen med Petrobras’ direktør for leting og produksjon, Guilherme Estrella. I følge selskapets hjemmeside omfatter avtalen to hovedtiltak: En eventuell felles ervervelse av nytt leteareal gjennom deltakelse i offentlige budrunder, og en felles undersøkelsesstudie for å vurdere eventuelle driftssynergier.

– Statoil har hatt en teknologiavtale med Petrobras i mange år. Det er gjort mye godt arbeid i begge selskaper gjennom informasjonsdeling og en felles forpliktelse i teknologiprosjekter vi har samarbeidet om. Jeg ser fram til å videreutvikle dette samarbeidet på bakgrunn av intensjonsavtalen vi undertegnet i dag, sier konsernsjef Helge Lund.

Statoil i Brasil
Peregrino-feltet ligger 85 kilometer utenfor kysten av Brasil i Campos-bassenget på rundt 100 meters vanndyp i lisensene BMC-7 og BMC-47.

Den første utbyggingsfasen omfatter to bore- og brønnhodeplattformer og et stort skip for produksjon, lagring og lossing. Det skal bores i alt 37 brønner med bruk av avansert horisontal brønnteknologi for å oppnå høyest mulig utvinning.

Feltet inneholder mellom 300 og 600 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter, med et betydelig potensial for å finne mer. Det bores nå en letebrønn i Peregrino Sør-området for å utforske dette potensialet. Når denne brønnen er fullført, vil det bli boret en brønn til i området.

Produksjonen på Peregrino startet i april i år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger