Publisert 4. februar 2000

Norse Energy Group får ikke kjøpe et 80 kvadratkilometer stort oljeskifer- og skifergassområde i Texas likevel. Selskapet fikk beskjed om kansellering av intensjonsavtalen onsdag kveld.

– Det er flere grunner til at vi velger å avlyse transaksjonen nå, men den aller viktigste er at vi ganske enkelt har mottatt et bedre tilbud, skriver Arne Fredly i en pressemelding, ifølge DN.

Intensjonsavtalen om rettighetene til 80 kvadratkilometer i Barnett shale i Texas hadde en verdi på 415 millioner kroner. Feltet kan ha en nettoproduksjon på 600 fat oljeekvivalenter per dag.

Da intensjonsavtalen med selger Spice, Paris Oil & Gas Corp og Eleon Operators ble inngått i slutten av februar beskrev Norse et felt med langt høyere ressursanslag enn ventet og at prisen var ganske lav.

Les også: Norse Energy vil forklare Barnett-kjøpet
Les også: Norse kaster seg på skifergass-toget

Ifølge Fredly er det et amerikansk private equity-fond som har kommet med det som skal være et bedre tilbud.

– Dette utelukker på ingen måte fremtidig samarbeid med Norse Energy Corp, men vi ser det som en fordel å avvente situasjonen til Norse-aksjen er splittet. Løsningen vi nå velger innebærer at Spice/Paris beholder kontrollen over landområdene, samt at vi kan fortsette å utvikle nye brønner i et lønnsomt tempo, skriver Fredly, som også slår tilbake mot kritikken mot Spice/Paris.

– Til tross for at visse personer de siste ukene har forsøkt å så tvil om lønnsomheten for Spice/Paris sine prosjekter, har resultatene fra de nyeste testbrønnene vært svært gode. Når vi i tillegg vet at ny teknologi knyttet til simofracking vil øke produksjonen to-tre ganger, så er det ikke spesielt vanskelig å finne samarbeidspartnere som er i stand til å se potensialet i det aktuelle området, skriver han ifølge DN.

Geolog Dimitrios Kousparis er eneeier av Strategic Petroleum Investment Consultants Enterprise (Spice), men Arne Fradly skal ha finansiert store deler av selskapets kjøp av oljelisenser i Barnet Shale-området.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger