Interesse for oljevernberedskap

Publisert 12. april 2013
Olje- og gassvirksomheten øker i omfang i nordområdene, i tillegg til at aktiviteten har kommet nærmere land. Dette er faktorer som bidrar til stor interesse for oljevernberedskapen på norsk sokkel, og som ble diskutert under det sjette årlige Beredskapsforum.

,

Det skriver Norsk olje og gass på sine hjemmesider. Arrangementet, som blir arrangert årlig hos Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) i Oslo, fant sted 20. mars.

– Kystnær beredskap og deteksjon av akutte oljeutslipp var temaer som ble dekket spesielt grundig, sier miljøfagsjef Egil Dragsund i Norsk olje og gass.

– I tillegg ble industriens og myndighetenes oppfølging av Macondo-hendelsen i Mexicogolfen, med introduksjon av det nye kapslingsutstyret på norsk sokkel og en samordnet aksjonsledelse ved ekstreme hendelser av nasjonal betydning, viet mye tid. Dette er verktøy og organisering av oljevernaksjoner som frem til i dag ikke har vært en del av den norske beredskapsfilosofien, sier Dragsund.

Hensikten med Beredskapsforum er å styrke kommunikasjonen mellom myndigheter, operatører og andre aktører innen beredskap. Blant annet skal forumet informere om endringer innen regelverk og veiledninger samt klargjøre forventninger og problemstillinger.

Beredskapsforum er et samarbeid mellom Klif, Kystverket og Norsk olje og gass.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger