Publisert 14. oktober 2018

World Oil Awards – Best Drilling Technology ble tildelt Tomax for «Curve AST» på en pris-galla i Houston, Texas forrige uke. Selskapet sin amerikanske gren, Tomax Drilling Technology (US) LLC mottok prisen.

Curve AST er en reguleringsenhet som knytter sammen den vanlige, automatiserte retningsstyringsenheten med en kraftig væskefortrengningsmotor. Slike motorer har over 200 hestekrefter og gjør det mulig å bore hurtigere. Curve betyr at vinkelbygging fra vertikal til horisontal skjer i en operasjon mens AST står for Anti Stick-slip Technology. AST regulerer lasten på motoren i forhold til borkronen sin virkningsgrad slik at fremdriften blir maksimert i forhold til vibrasjoner og slitasje.

Reaksjonstiden i Curve AST verktøyet er mindre enn 20 millisekunder. Det betyr at systemet stabiliserer boringen, for eksempel gjennom lagoverganger i undergrunnen, lenge før problemene er synlige gjennom instrumentene på overflaten . Stor-skala analyser fra ledende operatører viser totale besparelser fra AST teknologien mellom 20 og 40%.

«Vi er foreløpig begrenset til femti operasjoner i parallell. Det betyr at stater nord for Oklahoma ikke er prioritert foreløpig» sier daglig leder i Tomax Drilling Technology LLC, Clive Banister.

Håkon Skjelvik som er president i Tomax sitt morselskap i Norge forteller at produksjonen av nytt utstyr går for fullt hos hovedleverandøren på Nærbø i Rogaland. Lokalt i USA blir verkstedkapasiteten også fordoblet i disse dager. Vi regner med at vi kan møte etterspørselen ganske snart fortsetter han, men etterspørsel fra økt leteaktiviteten til havs kan gjøre at det tar litt lenger tid. 

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger