Nytt håp om Opec-avtale

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 21. november 2016

Oljeprisene stiger mandag morgen for andre dag på rad, og prisen på nordsjøolje er nesten halvannen dollar høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte fredag, ifølge TDN Finans.

Bakgrunnen for oppgangen er at Iran uttrykker optimisme om at Opec vil komme frem til en avtale om kutt i oljeproduksjonen, og at Irak varsler nye forslag for å bidra til enighet, før organisasjonen møtes i Wien i neste uke, skriver Bloomberg News.

Irans oljeminister Bijan Namdar Zanganeh sa ifølge landets nyhetstjeneste Shana lørdag, at medlemslandene «høyst sannsynlig» vil komme til enighet.

Irak vil denne uken komme med tre nye forslag til avtale om produksjonskutt, som er i tråd med gruppens planer, sier Iraks oljeminister Jabbar al-Luaibi, ifølge The Wall Street Journal.

Møtes i Wien

Opec holder ministermøte i Wien 30. november, for å sluttføre avtalen organisasjonen kom til en foreløpig enighet om i september.

Gruppen arbeider med en plan om å begrense oljeproduksjonen for første gang på åtte år, men planen er blitt vanskeliggjort av Irans ønske om å øke produksjonen, og Iraks ønske om unntak fra produksjonskutt, for å kunne finansiere sin krig mot islamistiske militante.

– Det er ganske klart at enkelte mennesker er overbevist om at dette vil kunne føre til produksjonskutt. Potensialet for brudd på den avtalen som eventuelt kunngjøres, er stort, men det er et viktig steg, og det dreier seg om ganske anstendige volumer, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger