RWE Dea skifter navn, eier og styre

(Illustrasjonsfoto: Dea)
Publisert 3. mars 2015

Etter at Luxenburg-baserte LetterOne kjøpte RWE Dea, skal selskapets norske virksomhet nå hete DEA Norge AS.

Globalt går selskapet tilbake til navnet DEA Deutsche Erdoel AG, for å poengtere at selskapet forblir tysk. Navnene til de internasjonale datterselskapene skal også endres. DEAs styre består nå av BPs eks-toppsjef, Lord Browne, som blir selskapets styreleder.

– Med DEA har vi fått et selskap med en lang historie med dyktig lederskap, teknisk profesjonalisme, en merittliste som demonstrer kreativ tenking, internasjonal tilnærming og et stort potensial, sier Lord Browne i en melding. Han er i dag del av styret i verdens største private investeringsfond for fornybar energi, samt styreformann i det britiske selskapet Cuadrilla Resources.

Andre medlemmer av DEA-styret er Mikhail Fridman, som er styreleder i LetterOne Holdings S.A. og German Khan, en av de opprinnelige grunnleggerne av LetterOne Holdings S.A. CEO i DEA er Thomas Rappuhn, som har ledet selskapet siden 2010. Dirk Warzecha er COO og ansvarlig for selskapets olje- og gassoperasjoner. Dr. Johannes Karlisch er CFO.

– Energibehovet vil stige med 40 prosent frem til 2035

Det var under den første generalforsamlingen at et nytt styre ble oppnevnt. Til tross for den sterke prisnedgangen på olje og gass, planlegger selskapet videre vekst. DEA regner med at olje og gass på verdensbasis forblir de viktigste energikildene de neste tiårene. DEA fortsetter sitt arbeid med utgangspunkt i prognoser, fra uavhengige kilder, som sier at det globale energibehovet vil stige med ca. 40 prosent frem til 2035.

– Omstillingen for DEA fra å være et datterselskap til å bli et uavhengig olje- og gasselskap byr på mange muligheter, sier CEO i DEA, Thomas Rappuhn.

Må lykkes på letefronten

Investeringer i leting og produksjon vil fortsette, og det blir essensielt å lykkes med å posisjonere selskapet i en industri som er preget av strukturelle endringer.

– Vi er godt forberedt for fremtiden. Vår letesuksess i den senere tid og økningen i vår olje- og gassproduksjon og reserver er grunnlaget for DEAs fremtidige suksess, understreker Rappuhn.

Selskapet, som har 1 440 ansatte, er aktiv i 17 land og har andeler i omtrent 160 lete- og produksjonslisenser, enten som operatør eller partner.

DEA
(Foto: DEA)

Ny uniform: Slik ser norske DEA-ansatte ut på dekk.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger