Tildeler britiske catering-kontrakter på Mariner

Mariner. (Illustrasjon: Statoil)
Publisert 5. november 2015

Statoil (U.K) Limited har tildelt kontrakter for catering- og anleggstjenester for Mariner-feltet på britisk sokkel og for selskapets britiske kontorer.

Kontraktene er tildelt ESS Offshore og 14forty, som begge hører til Compass Group UK & Ireland.

Kontrakten for catering- og anleggstjenester på britisk sokkel er tildelt ESS Offshore i Aberdeen, og omfatter levering av catering-tjenester til Mariner A-plattformen og den flytende lagerenheten Mariner B, i tillegg til husholdstjenester, drift av helikopterdekk og beredskapstjenester. Avtalen trer i kraft i 2016.

Kontrakten for alle anleggstjenester på land er tildelt 14forty, som tidligere het Eurest, og dekker Statoils kontorer i Aberdeen og London samt driftsbasen til Dudgeon havvindpark i Great Yarmouth.

Levering av tjenester innen matservering, rengjøring, sikring og eiendomsdrift starter med øyeblikkelig virkning i Great Yarmouth, og i 2016 ved kontorene i London og Aberdeen. Statoils nye driftssenter for britisk sokkel i Aberdeen vil bli innflyttet i andre kvartal 2016.

– Ved å kombinere tjenestene for både land og hav er det oppnådd betydelige synergieffekter for Statoil i Storbritannia. Vi setter pris på de nyskapende og kostnadseffektive løsningene som ESS Offshore og 14forty har presentert. Denne typen nært samarbeid med våre leverandører er nødvendig for å sikre effektiv drift av Mariner på lang sikt, sier Tove Stuhr Sjøblom, administrerende direktør for Statoil Production (UK) Ltd.

Tove Stuhr Sjøblom. Foto: Trond Isaksen
Tove Stuhr Sjøblom. (Foto: Trond Isaksen/Statoil)

Hver av kontraktene har en varighet på fem år, med opsjoner på inntil fire år.

Statoil er operatør for Mariner-feltet med en eierandel på 65,11 prosent. Samarbeidspartnerne er JX Nippon Exploration and Production (U.K.) Limited (28,89 prosent) og Dyas UK Ltd. (6 prosent).

Mariner-feltet ligger i den britiske delen av Nordsjøen, om lag 150 kilometer øst for Shetland.

Mariner-plattformen er i dag under bygging. Forboringen starter i 2016, og produksjonen fra feltet skal starte i 2018. Utbyggingen av Mariner-feltet vil bidra med reserver på over 250 millioner fat, og en gjennomsnittlig platåproduksjon på rundt 55.000 fat per dag.


(Video: Statoil)

ESS Offshore er basert i Aberdeen, og leverer tjenester til offshore-installasjoner i Storbritannia og andre steder i verden. 14Forty er et av verdens ledende selskaper innen matservering og støttetjenester, og tilbyr integrerte anleggstjenester.

Les også: Har godkjent Statoils Mariner-utbygging

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger