Publisert 4. februar 2000

Statoil Technology Invest investerer i år 150 millioner kroner i teknologiselskaper i oppstartfasen.

De fem siste årene har Statoil investert 800 millioner kroner i selskaper for å utvikle teknologi som øker selskapet verdiskaping.

I 14 av selskapene Statoil er inne på eiersiden av, har selskapet allerede tatt i bruk eller har planer om å bruke teknologien direkte i deres operasjoner og prosjekter.

– Vi investerer i og hjelper med å utvikle selskaper i tidlig fase for å modne frem teknologi som vi i Statoil og andre aktører trenger for å løse fremtidens utfordringer. Selskapene får hjelp til å bygge seg opp og kommersialisere teknologien, og får sin gevinst ved å utvikle og pilotere sin teknologi, sier Siri Espedal Kindem, Statoils teknologidirektør.

Teknologi og innovasjon er nøkkelen for at Statoil skal nå ambisjonen om produksjon på 2,5 millioner fat oljeekvivalenter daglig etter 2020. Statoil har i sin teknologistrategi pekt ut fire områder som er spesielt viktige: Seismisk avbildning, økt utvinning og reservoarkarakterisering, undervannsteknologi, og boring og brønn, samt teknologi som adressere miljø, sikkerhet og klimautfordringene.

Kommersialiserer teknologi

Etter en periode der en ekstern aktør forvaltet deler av Statoils investeringer i nye teknologiselskaper, har Statoil igjen tatt en mer aktiv rolle. Siden i fjor har majoriteten av porteføljen blitt forvaltet av selskapet selv.

– Bakgrunnen for dette er at vi ønsker et tett og godt samspill med brukerne av teknologien internt i Statoil. Jeg mener at vi har fått til en god kobling mellom oss som investorenhet, og brukerne av teknologi, til fordel både for selskapene vi investerer i og Statoil, sier Richard Erskine som leder Statoil Technology Invest.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger