Publisert 4. februar 2000

Verdens nest største aktør innen vindenergi, GE Energy, skal investere 200 millioner dollar (NOK 1,2 milliarder) i norske ScanWind i løpet av de neste to til tre årene.

For et par uker siden kjøpte GE Energy det trønderske selskapet ScanWind, som produserer vindmøller egnet for mye vind og dårlig vær.

Det trønderske vindmølleselskapet skal nå bli GE Energys spydspiss innen satsingen på offshore vindkraft. Markedet for offshore vindkraft vokser seg stadig større i landene rundt Nordsjøen.

Satser på Nordsjøen
Under en konferanse om offshore vind i Stockholm i går sa GE Energys visepresident for fornybar energi, Victor Abate, at ScanWind-turbinen passer utmerket inn i GEs produktportefølje, skriver Dagens Næringsliv i dag.

GEs plan er å få i gang en kommersiell produksjon av vindmøllene, slik at de kan levere 3,5 til 4 MegaWatt vindmøller til offshore vindparker rundt Nordsjøen i 2012 – 2013. GE Energy regner med at det skal bygges ut 30.000 MW offshore vindfarmer i Nordsjøområdet det kommende tiåret. Ifølge DN tilsvarer dette rundt 100 vindfarmer på størrelse med StatoilHydro og Statkrafs utbygging i Storbritannia.

GEs anslag er lavere enn flere andre foreslåtte tall, men alle er de basert på EUs fornybarmål.

Nå skal GE Energy Norge fokusere på å videreutvikle ScanWind-turbinen, og flere ingeniører skal ansettes til prosjektet. Det er fortsatt ikke avgjort hvor produksjonen skal finne sted, men Verdal har vært pekt på som et naturlig alternativ.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger