Publisert 2. april 2007

Norsk kapital flommer nå inn i Nordvest-Russland. Flere milliardinvesteringer venter, melder NRK Nordnytt.,Norske penger flommer inn i Russland som aldri før, til tross for landets frynsete rykte. Forretningslivet lar seg ikke skremme av norske bekymringer for menneskerettigheter, demokrati og samfunnsutvikling.

– Spesielt media fokuserer på det negative. Vi ser jo i Murmansk en klar utvikling. Vi ser at det fokuseres på negative innslag. Men det er mye positivt som skjer innenfor alle områder innenfor det russiske samfunnet, sier Roger Mikkelsen ved Innovasjon Norges Murmansk-kontor.

Finnmark Invest er en av mange grupperinger som nå satser i øst. De har aksjonærer fra både nord og sørnorge. Rune Ulvang i Finnmark Invest er trygg på at den såkalte cowboy-tida nå er forbi i Nordvest-Russland. Nå er det mulig å drive normal forretning.

– Vi har brukt langt tid og sjekket. I forhold til betalingssikkerhet har vi fått en betalingplan, på samme vilkår som i Norge, forteller han til NRK.

Og det mangler ikke på gode grunner til å investere i Russland.

– Motivasjonen vår er først og fremst at det er et spennende marked, og at det er et marked i vekst. Når man ser på det som skal investeres i nordområdene innen 2020, et beløp på mellom 1000 og 2000 milliarder dollar, så er det klart at mye vil skje på russisk side også, sier Ulvang.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger