Publisert 4. februar 2000

Statoil og lisenspartnere har bestemt seg for å investere 11 milliarder kroner i to nye kompressorer til plattformen.

Kompressorene vil, ifølge Statoil, gjøre det mulig å produsere gass fra feltet helt frem til 2063.

Troll som gassprodusent har en produksjonskapasitet og en levetid som langt overstiger alle andre felt på norsk sokkel. De nye kompressorene legger også til rette for inntrekning av gass fra Troll vest etter at oljeproduksjonen er ferdig, skriver oljeselskapet i pressemeldingen.

– Troll-feltet er den store muskelen på norsk sokkel, og viktig for Norges posisjon som en trygg leverandør av gass til kontinentet. Troll A har kapasitet til å levere mer gass enn det Troll-eierne selv planlegger å eksportere, og kan derfor levere når andre felt må holde tilbake produksjon. På den måten sikrer Troll leveringsforpliktelsene fra andre felt,sier områdedirektør for Nordsjøen øst, Hans Jakob Hegge.

Troll leverer gass tilsvarende ti millioner europeiske husholdninger sitt årlige forbruk. Reservene på dette store feltet utgjør 48 prosent av gjenværende gassreserver på norsk sokkel.

Troll A-plattformen er bygget ut i flere trinn. De to siste kompressorene, som kommer i drift i 2015, vil gjøre Troll A i stand til fortsatt å produsere 120 millioner kubikkmeter per dag fram til 2018, og sikre at vi kan produsere 30 milliarder kubikkmeter per år fram til 2024.- Som en del av denne feltutviklingen legger vi i tillegg en ny strømforsyningskabel til hjelpesystemene på Troll A, slik at regulariteten til plattformen blir forbedret, sier Hegge.

Petoro eier 56 prosent i Troll, Statoil 30,58 prosent, Norske Shell 8,10 prosent, Total E&P Norge 3,69 prosent og ConocoPhillips Skandinavia 1,62 prosent.

Les mer om Troll i vår feltdatabase.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger