Publisert 24. mai 2007

En gruppe investorer ønsker å fjerne et av styremedlemmene i ExxonMobil fordi han er passiv i forhold til klimautfordringene.

Michael J. Boskin
risikerer å ikke bli
gjenvalgt.

De institusjonelle investorene fra Europa og USA, som til sammen er gode for 700 milliarder amerikanske dollar, vil ha vekk styremedlem Michael J. Boskin. Det skriver den britiske avisa Financial Times.

Boskin leder ExxonMobils komité for samfunnsspørsmål, og er på valg på generalforsamlingen i slutten av måneden.

Årsaken til utspillet fra investorene er at Boskin gjentatte ganger har nektet å møte dem for å diskutere ExxonMobils omstridte holdning til de globale klimaendringene.

– Professor Boskin ser ut til å ha misforstått stemningen blant selskapets aksjonærer, sier Karina Litvack til FT. Hun er direktør for selskapsstyring og bærekraftige investeringer i F&C Management, som eier 2,6 millioner aksjer i oljegiganten.

Hun legger til at en betydelig andel av aksjeeierne mener det er svært viktig for ExxonMobil å forholde seg til klimaendringene. De forventer derfor å få tilgang til det styremedlemmet som har ansvar for dette spørsmålet.

ExxonMobil er det største børsnoterte oljeselskapet i verden. Det har lenge markert seg som en støttespiller for «klimaskeptikere», særlig under selskapets forrige leder, Lee Raymond. Ifølge FT har ExxonMobil endret holdning etter at den nye sjefen, Rex Tillerson, tiltrådte i januar i fjor.

Representanter for aksjonærene har flere ganger bedt ExxonMobil om å øke investeringene i fornybar energi, og sette seg mål på utslippsreduksjoner. Investorene stiller seg bak disse kravene.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger