Publisert 4. februar 2000

I 2006 spådde OLF at Integrerte Operasjoner hadde et verdiskapningspotensial på hele 300 milliarder kroner, med økt produksjon som største bidragsyter. For selskapene ligger det store avkastningsmuligheter.

VERKTøY: Ved hjelp av IO-verktøy kan Halliburton følge boreaktivitetene fra land, forklarer Oddbjørn Kvammen, sjef for Halliburtons Real Time Operations. Foto: MAIKEN REE

– Fiberkabler danner grunnlaget for at vi kan drive effektivt, og legge til rette for såkalte integrerte operasjoner, sier Oddbjørn Kvammen, sjef for Halliburtons real time operasjoner.

Halliburton tilbyr flere IO-verktøy innen boretjenester. Eksempelvis brukes Geopilot. Denne gjør det mulig å styre brønnbanen fra operasjonssenteret på land. Også oljeselskapet ConocoPhillips har satset stort på integrerte operasjoner da de etablerte et boresenter i Tananger i 2003.

– Vi har endret måten vi er organisert på, og har nå fått plass en bedre integrering mellom hav og land, sier driftsdirektør i Norge for selskapet, Brage Sandstad, til PetroNews.

Les mer på Petro.no: Hva er IO?

Mens IO for selskapet har dreid seg mye om beslutninger og bedre integrering er Halliburtons IO-løsning mer teknisk, og blant annet den nyeste løsningen for formasjonstesting, GeoTap IDS, har gjort det mulig å ta prøver av væske fra reservoaret mens man borer.

– Vår tolkning av IO er integrasjon mellom offshore og land, integrering av de ulike fagdisiplinene våre og våre kontraktører. For oss handler det om en tankemåte, deretter kommer teknlogien, sier Sandstad.

Les mer om de to selskapenes bruk av IO i PetroNews bore- og brønnspesial HER .

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger