Publisert 4. februar 2000

Kongsberg Gruppens oppkjøp av Odfjell Consulting vil, som første selskap i verden, tilby komplett system innen integrerte operasjoner (IO).

Torbjørn Forthun og Pål Helsing. Foto: MAIKEN REE

Forrige uke ble det kjent at Odfjell Consulting, som fokuserer på IO, ble oppkjøpt av Kongsberg Oil & Gas.

Det nye selskapet skal tilby komplett utvalg av tjenester for å optimalisere oppstrømsvirksomheter.

– IO har hatt mange om benet. Ved å samarbeide med Kongsberg Gruppen har vi nå dannet motorveien for IO, sier direktør i Odfjell Constulting, Torbjørn Forthun, til Petro.no.

Kongsberg Oil & Gas har lenge vært en storaktør innen oppstrømsvirksomheter, men har fokusert på nedihulls-teknologi. I januar 2007 kjøpte Kongsberg IO-selskapet Intellifield. Odfjell Consulting, som fram til nå har vært et underselskap av Odfjell Drilling, har fokusert på IO over havflaten.

– De to selskapene passer godt sammen produksjonsmessig. Vi har samme kundenettverk, og kommer til å dra gode synergier fra hverandre, sier Forthun.

Det nye selskapet, som foreløpig går under navnet Odfjell Consulting, vil fokusere på åpne softwaresystemer som gir samtlige aktører i en boreoperasjon tilgang til samme data.

– Det er mange som ikke er klar over at Kongsberg Gruppen er Norges største selskap innen software, sier Pål Helsing, konserndirektør i Kongsberg Oil & Gas Technologies AS. Helsing vil bli styreleder for det nyutviklede selskapet.

I dag jobber Kongsberg Gruppen med de største borekonraktørene i verden, og er representert I over 25 land. Dette ønsker Odfjell å dra nytte av.

– Samarbeidet vil gjøre at Odfjell Consulting vil ligge langt foran andre. Vi har bygget oss opp som et velkjent selskap, men teknologimiljøet har vært for lite til å løfte oss videre, sier Forthun.

For å bygge opp det nye selskapet trengs også flere nye, gode hoder.

– I dag er vi rundt 16 personer som arbeider med IO i Odfjell Consulting. Vi tar sikte på å være rundt 100 personer I løpet av to år, sier Forthun til Petro.no.

Selskapet skal fortsatt ha base i Bergen, i Odfjell Drillings lokaler.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger