Publisert 4. februar 2000

StatoilHydros satsing på økt oljeutvinning (IOR) gir gevinst. Fjorårets igangsatte IOR-prosjekter har gitt en økt utvninning på 400 millioner fat oljeekvivalenter.

MARGARTEH øVRUM:Konserndirektør for Teknologi og ny
energi i StatoilHydro. (foto:MAIKEN REE)

Selskapet skriver i en melding at det aldri før har vært testet ut så mye ny teknologi for økt uvinning, og selskapet satser fullt på IOR framover.

– Mange store oljefelt på norsk sokkel er i ferd med å bli eldre, og produksjonen på disse feltene går nedover. Det er viktig at vi utvikler og tar i bruk teknologi som gir økt utvinning. I tillegg er det vesentlig at vi søker løsninger som kan bygge ut små funn på en kostnadseffektiv måte, sier Margareth øvrum, konserndirektør for Teknologi og ny energi i StatoilHydro.

Selskapet skal nå sine ambisiøse utvinningsmål ved å fortsette utviklingen av ny teknologi, hvor fokuset er på reservoarovervåkning og intelligent boring.

– På Gullfaks-feltet har det bidratt til økt produksjon på 60 millioner fat. På Snorre-feltet går StatoilHydro og partnerne der et skritt videre. Der er det lagt fiberoptiske kabler på havbunnen for å overvåke reservoaret bedre og se hvordan oljen og gassen beveger seg i grunnen. Dette gjør oss i stand til å bore mer presist etter olje og gass som ligger igjen i reservoaret, sier øvrum.

Ifølge StatoilHydro tilsvarer selskapets igangsatte IOR-prosjekter reservene på Kristin-feltet.

Noen av IOR-metodene StatoillHydro bruker er boring av flere drenerings- og injeksjonsbrønner i reservoarene, resterende fra lavtrykksproduksjon, vanninjeksjon og gassinjeksjon.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger