Irak: Opec vurderer produksjonskutt som følge av Wuhan-virus

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
NTB
Publisert 4. februar 2020

Opecs medlemsland og Russland vurderer kutt i oljeproduksjonen på grunn av utbruddet av Wuhan-viruset, sier Iraks oljedepartement.

Oljeprisen har falt etter virusutbruddet i Kina. Landet, som er verdens nest største økonomi, er storforbruker av råolje.

Representanter for Opec-landene møtes i Wien tirsdag og onsdag for å diskutere virusets påvirkning, og hvorvidt det er nødvendig å redusere produksjonen for å få opp prisen.

Det irakiske oljedepartementets talsmann Assem Jihad sier det er en felles teknisk komité som møtes, og at Opec-landenes representanter i komiteen videre vil spille inn eventuelle produksjonskutt til sine respektive regjeringer.

Ifølge Jihad vurderer komiteen også å flytte et planlagt ministermøte fram fra mars til februar «avhengig av markedets behov og hva som skjer med viruset».

Prisen på nordsjøolje har sunket med om lag 14 dollar per fat den siste måneden, 11 av dem siden nyåret. I samme periode har prisen på amerikansk lettolje (WTI) sunket med om lag 18 prosent.

Den såkalte innkjøpssjefindeksen (PMI) har også falt i Norge, med 4,1 poeng til 50,9.

Tallene svinger stort fra måned til måned, men ifølge DNB kan det se ut som om trenden er fallende. Det peker mot avtakende aktivitetsvekst i industrien, og passer godt inn i et «bilde der impulsene fra oljeinvesteringene er i ferd med å dempes».

PMI-fallet ga også nedgang for den norske krona, med en oppgang på 0,4 prosent opp til en topp på 10,275 kroner per euro – litt under toppen i oktober 2019.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger