Publisert 1. november 2006

Petroleumstilsynet har gitt samsvarsuttalelse (SUT) for brønnintervensjonsinnretningen Island Frontier, som opereres av Island Offshore Subsea AS.

Dette er den første SUTen som gis som følge av at ordningen er utvidet til å gjelde en rekke typer flyttbare innretninger skriver Petroleumstilsynet (Ptil) på sin nettside.

-Dette er en viktig milepæl også for oss i Petroleumstilsynet. Vi tror at en utvidet SUT-ordning vil få samme positive effekt for andre typer flyttbare innretninger som har petroleumsaktivitet på norsk sokkel, understreket direktør i Petroleumstilsynet, Magne Ognedal, og la til at det for Ptil er spennende med nye aktører på norsk sokkel.

– Prosessen rundt SUT-søknaden har vært lærerik og krevende – både for personellet om bord på Island Frontier og ikke minst for landorganisasjonen i Ulsteinvik, sier Sissel Haugen, HMS&K-leder i Island Offshore Subsea, som har den daglige driften av innretningene til Island Offshore Management.

Selskapet har under bygging ny innretning – Island Wellserver – som også skal brukes på norsk sokkel.

«Island Frontier» Foto: Petroleumstilsynet

– Opprinnelig var planen å erstatte Island Frontier med Island Wellserver når denne står klar. Nå er imidlertid erfaringene så positive at vi ønsker å ha begge innretninger i arbeid på norsk sokkel, sier Haugen, og ser frem til at den nye innretningen også skal få SUT.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger