Island Innovator starter boringen av første brønn med eget management
Frode Rabbevåg
30. august 2019
Island Innovator starter boringen av første brønn med eget management
Frode Rabbevåg
30. august 2019

Lørdag starter etter planen riggen Island Innovator boringen av en brønn for oljeselskapet CNOOC på Howick-prospektet i engelsk sektor.

Riggen ble ferdig oppankret tidligere denne uken, og dette blir første brønn for selskapet etter at Island opprettet eget managementselskap for riggen.

– Island Innovator har vært driftet av Odfjell siden riggen var ny i 2013. Sist høst besluttet Island å ta driftsoppgaven selv og opprettet Island Drilling Management i oktober. Mens riggen har vært uten oppdrag har vi benyttet det siste året til blant annet klassing, og jeg kan love at det har vært et hektisk men veldig spennende år for oss 15 i landorganisasjonen, forteller technical manager Asgeir Flem.

Technical manager Asgeir Flem, Island Drilling Management. (Foto: Frode Rabbevåg)

Noen av tjenestene knyttet opp til driften har vært satt ut til innleide konsulentselskaper, men det norske selskapet med en rigg har bygd opp en effektiv og liten organisasjon som skal takle det meste av driften i eget hus.

Boreoppdrag for CNOOC er beregnet å ta 60 dager. Etter det skal riggen tilbake til Norge og på jobb for DNO.

– Vi skal ha Kristiansund som base og bore på et prospekt ved Heidrun-feltet. Når denne jobben blir Cairn Energy neste oppdragsgiver med en brønn i engelsk sektor og flere brønner i norsk sektor på Haltenbanken.

Kontraktene med DNO og Cairn skal være fullførte til neste sommer, men vi har mange forespørsler inne og ser lyst på videre beskjeftigelse, sier Asgeir Flem, som denne uken har vært i Kristiansund for blant annet å knytte kontakt med flere leverandører som kan betjene riggen når den skal arbeide utenfor Midt-Norge.

Petrolive Riggvedlikehold, Bergen 3. oktober
Island Drilling står på scenen, sammen med seks andre riggselskaper.
Kommer du?