Publisert 7. desember 2006

Tre italienske oljearbeidere ble bortført av væpnede menn ved en oljeterminal i det oljerike Niger-deltaet i Nigeria torsdag.

NTB

Angriperne stormet det italienske oljeselskapet Agips Brass-terminal, men ble drevet tilbake av soldater som voktet anlegget, opplyser en talsmann for regjeringsstyrkene i området.

– De lyktes ikke med å ta seg inn på terminalen, men fortsatte i stedet til boligene der de bortførte tre utenlandske statsborgere, opplyste talsmannen.

Italienske myndigheter bekreftet senere at tre italienske statsborgere ble bortført. Det er ikke kjent om produksjonen ved anlegget, som daglig eksporterer 200.000 fat olje, ble rammet i angrepet.

Kidnapping av utenlandske oljearbeidere er ikke uvanlig i Nigeria, men gislene blir som oftest frigitt etter noen dager mot løsepenger.

Tidligere i år ble imidlertid et britisk og et nigeriansk gissel drept da nigerianske regjeringsstyrker gjennomførte et mislykket forsøk på å løslate dem.

Nigeria er verdens åttende største oljeeksportør, men har opplevd store problemer som følge av væpnede angrep i år. Produksjonen har falt med rundt 20 prosent eller 500.000 fat om dagen som følge av angrepene.

Torsdagens angrep mot Agips terminal kom en knapp uke før oljeministrene fra OPEC-landene samles til møte i Nigeria.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger